ATGAL Savaitgalis Lietuvos pajūryje. Karklė. Klaipėda... kelios idėjos laisvalaikiui su vaikais

Nieko ypatingo. Tik daug saulės, bangų, juoko ir daug daug šėlsmo. Šį kartą rinkomės biudžetinį atostogų variantą: apsistojome Klaipėdoje pas gimines, o į paplūdimį važiavom mašina. Anksčiau viešėdami Klaipėdoje visada važiuodavome į Monciškes (keli km už Klaipėdos) į taip vadinamą neįgaliųjų paplūdimį. Ten ribotas privažiavimas, todėl ir žmonių ne prūdais (o mums patinka... kai žmonių ne prūdais). Palyginus rami, graži vieta. Bet kadangi praeitais metais atradom Karklę - o ten žmonių dar mažiau - nusprendėm bandyt laimę ir ieškoti kur priglaust mašiną. Karklėje riesta su parkingu: jei neesi kurios nors sodybos svečias, pasistatyt mašiną - beveik be šansų. Beveik. Yra viena privati aikštelė, kur moteris leidžia pasistatyti mašiną nemokamai arba už simbolinę kainą. Tai vat tos gerosios parkingo fėjos dėka, visą šventinį liepos savaitgalį (kai kiti paplūdimiai buvo pergrūsti) mes, nebūdami prabangių sodybų svečiais, mėgavomės Karklės ramybe.

Prie jūros

Nuostabios akimirkos...

Kai reikia apšilti ir išdžiūti sumuštiniams...

 

Mieste

Jei esam Klaipėdoje, reikia pasivaikščiot po miestą. Ką įdomaus ir neįpareigojančio (tad ne muziejus) galima paveikti Klaipėdoje? Smalsumo pagauta užklydau į Tripadvisor. Pasirodo lankomiausia Klaipėdos įžimybė yra ši...

Neva šis peliukas stebuklingas. Na, žinot... kaip ten būna su tom miesto įžymybėm. Tačiau viena idėją Tripadvisor tikrai pametėjo - sumedžioti (tai yra aplankyti ir nufotografuoti) visas Klaipėdos senamiesčio skulptūras. Deja, šį kartą mes to padaryti nespėjom dėl laiko stokos, bet verta išbandyti. Medžioti tikrai yra ką - Klaipėdos turizmo ir informacijos centras jų suskaičiavo 36.. ir dar visas sužymėjo žemėlapyje. Mes sustojom ties pirma...

Nes susidomėjom vandens dviračiais...

Pasivažinėimas patogiais keturviečiais (bet mes sutilpom penkiese, ir būtumėm priėmę dar kelis vaikus) Danės upe kainuoja 10 eur / val. Mes važinėjomės pusvalandį (kainą skeliam per pusę) ir to mums užteko.

Pats įdomiausias patyrimas buvo sustoti po tiltu ir laukti kol virš galvų pravažiuos mašinos - nemenkas krūptelėjimas garantuotas, bet mums patiko! Bum baram bum!

Dar viena idėja: pasigrožėti meniniais Klaipėdos graffitti. Žemėlapį rasite štai čia. Mes matėm kelis, nufotografavom tik vieną.

Arba šiaip paieškoti ko įdomesnio. Kas ieško, tas randa...

O kai labai labai išalkom, aplankėm mūsų mėgstamą kepyklėlę ir nusipirkom labai pamėgtų vaflių šokolade... ar šokolado su valflių įdaru.

 

Ežiukas rūke

Paskutinę dieną mums tiesiog nuskilo. Prie jūros buvo rūkas. Tirštas. Toks tirštas, kad toliau nosies galiuko nieko nebuvo matyti. Na, hiperbolizuoju. Bet vaizdelis tikrai buvo kitoks...

Saldymetis ir man. Akimirkai su fotoaparatu pasprukau į kopas...

Klaipėdos Zoo

Kadaise Mini Zoo, dabar - Klaipėdos Zoo. Plečiasi. O šiemet dar gavom pamatyti tigrų ir liūtų jauniklių. Už savo šeimą sumokėjom 12 eur. Tiesa, šį kartą lankytojams nebeužteko duonos ir daržovių (ten galima nusipirkti kibirą batono ar daržovių ir pamaitinti gyvūnus), tad vaikai gavo nusivilti. Tiesa, ožiukams ir lamoms prisirovėm žolės... irgi tam tikra atrakcija.

Fin. Iš Zoo į Vilnių.

O čia idėja simbolinėms lauktuvėms iš pajūrio... "Paplūdimys staiklainyje"...

 

Rugsėjis. 3 savaitė. Mintys apie motyvaciją. Ką mokinomės ir ką skaitėm